Държа на класическите рецепти, но понякога ми се иска нещо малко по-различно. Тук класическият тиквеник е приготвен с печена тиква и резултатът е съвсем различен. Опитайте.
Необходими продукти:
500 гр печена тиква ( около 1 кг сурова тиква )
100 гр кафява захар Демерара
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1/4 ч.л. индийско орехче, настъргано или на прах
150 гр орехи, накълцани
50 гр галета
8 бр точени кори
60 мл олио
1 ванилия
течен мед за сервиране
Начин на приготвяне:
Застелете голяма тава с хартия за печене и оставете настрана.
Изпечената тиква намачкайте с вилица и смесете със захарта, канелата, джинджифила и индийското орехче.
В сух тиган запечете поотделно орехите и галетата и ги оставете да се охладят.
Смесете олиото с ванилията и разбъркайте добре.
Включете фурната на 180 градуса.
Намажете четири от корите с ваниловото олио и сложете една върху друга. Поръсете с галета, намажете с печена тиква, отгоре поръсете с орехи и завийте на руло. Същото направете и с останалите четири листа точени кори. Двете готови рула сложете в приготвената тава. По повърхността им направете леки разрези, намажете с ванилово олио и поръсете с орехи. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.
Сервирайте охладени парчета, полети с течен мед.
0 коментара:
Публикуване на коментар