Шоколадова халва с бисквити



  Преди няколко дни попаднах на готварска книга със стари български рецепти. С трепет и любопитство разлиствах страниците с рецепти предимно от 20-те и 30-те години на миналия век. Първата рецепта, която веднага ме грабна, беше именно шоколадовата халва с бисквити. Разбира се, не изчаках много, за да я приготвя и опитам и определено се превърна в рецепта, която ще приготвям и занапред - едновременно носи духа на старата българска кухня и се вписва в днешните "модерни" десерти, но най-важното за мен, приготвя се бързо и лесно, а резултатът е радост за окото и сетивата. Бързам да я споделя и с Вас!


Необходими продукти:

2 яйца
1 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
75 гр натурално какао 
3 с.л. прясно мляко
125 гр кокосово масло
250 гр обикновенни бисквити, натрошени

Начин на приготвяне:

Разтопете кокосовото масло и го оставете настрана да изстине.
В купа сложете яйцата и пудрата захар и разбийте с миксер до получаване на пухкав крем. Прибавете ванилията, какаото, прясното мляко и изстиналото кокосово масло и доразбийте до хомогенна смес. Накрая прибавете и натрошените бисквити и разбъркайте добре с шпатула. 
Готовата смес разпределете в правоъгълна форма с размери 7 см височина, 10 см ширина и 27 см дължина, покрита с хартия за печене. Изравнете и натиснете добре сместта, покрийте с фолио и сложете в хладилник да стегне.
Преди да сервирате оставете за няколко минути на стайна температура, за да се отпусне.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino