Лимонено пиле и кускус със стафиди и зелени маслини


      Една бърза и здравословна вечеря.

Необходими продукти за 4 порции:

4 бр пилешки гърди без кожа
сокът от 2 лимона 
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сушено чили ( по желание )
2 скл чесън, пресован

за кускуса:

200 гр кускус
85 гр стафиди
250 мл пилешки бульон, горещ
85 гр зелени маслини, без костилки
400 гр нахут от консерва, отцеден
2 с.л. магданоз, ситно нарязан
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Разжерете всяка от пилешките гърди като пеперуда - направите хоризонтален разрез посредата, като разрежете почти до края и отворите като книга. Поставете в подходящ съд за мариноване. Смесете лимоновия сок, зехтина, пресования чесън и чилито ( ако ще използвате ) и залейте пилешкото месо. Разбъркайте добре и оставете да се маринова за 10-15 минути.
През това време поставете кускуса и стафидите в купа и ги залейте с горещия бульон. Покрийте с прозрачно фолио и оставете за 5 минути да поемат течността. 
Загрейте оребрен или незалепващ тиган на силен огън и запечете пилешките гърди за 4-5 минути от всяка страна или докато станат златисти и готови отвътре. 
Разбъркайте набъбналия кускус с вилица и добавете маслините, отцедения нахут и ситно нарязания магданоз. Смесете добре и подправете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте с пилешкото. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino