Една бърза и здравословна вечеря.
Необходими продукти за 4 порции:
4 бр пилешки гърди без кожа
сокът от 2 лимона
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сушено чили ( по желание )
2 скл чесън, пресован
за кускуса:
200 гр кускус
85 гр стафиди
250 мл пилешки бульон, горещ
85 гр зелени маслини, без костилки
400 гр нахут от консерва, отцеден
2 с.л. магданоз, ситно нарязан
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Разжерете всяка от пилешките гърди като пеперуда - направите хоризонтален разрез посредата, като разрежете почти до края и отворите като книга. Поставете в подходящ съд за мариноване. Смесете лимоновия сок, зехтина, пресования чесън и чилито ( ако ще използвате ) и залейте пилешкото месо. Разбъркайте добре и оставете да се маринова за 10-15 минути.
През това време поставете кускуса и стафидите в купа и ги залейте с горещия бульон. Покрийте с прозрачно фолио и оставете за 5 минути да поемат течността.
Загрейте оребрен или незалепващ тиган на силен огън и запечете пилешките гърди за 4-5 минути от всяка страна или докато станат златисти и готови отвътре.
Разбъркайте набъбналия кускус с вилица и добавете маслините, отцедения нахут и ситно нарязания магданоз. Смесете добре и подправете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте с пилешкото.
0 коментара:
Публикуване на коментар