Пилешки вързопчета със соев сос


     Соевият сос е страхотен за овкусяване на месо. Ако имате останало парче пилешко и точени кори, тази рецепта е идеална, за да ги оползотворите и набързо да приготвите нещо закачливо и вкусно.

Необходими продукти за 12 броя:

1 бр пилешки гърди
https://blogovoditel.com/images/design/game-kikkoman-2018/kikkoman_game_240.gif8 бр точени кори за баница
30 гр масло, разтопено
1 с.л. зехтин
за маринатата:                                   

1 с.л. соев сос Kikkoman
1 с.л. мед
1 с.л. лимонов сок
за поръсване:

1 с.л. сусам
20 гр орехи, натрошени
1/2 ч.л. кимион 
1 щ. сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешкото месо със соевия сос, меда и лимоновия сок. Изчете в силно загрят тиган със зехтин до готовност. Оставете да се охлади и нарежете на много малки кубчета. 
Намажете с разтопено масло форма за мъфини и оставете настрана.
Загрейте фурната на 180 градуса. 
Намажете четири точени кори с разтопеното масло и ги подредете една върху друга. Нарежете на шест еднакви парчета и подредете в намаслената форма за мъфини. Напълнете с пилешкото месо и затворете крайщата на корите, като внимателно ги завъртите, така че да се получи вързопче. Повторете и с останалите четири кори. Печете в предарително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути или до златисто.
В сух тиган запечете сусама, натрошените орехи, смления кимион, сол и черен пипер.
Сервирайте вързопчетата, поръсени с изпечените ядки.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino