Соевият сос е страхотен за овкусяване на месо. Ако имате останало парче пилешко и точени кори, тази рецепта е идеална, за да ги оползотворите и набързо да приготвите нещо закачливо и вкусно.
Необходими продукти за 12 броя:
1 бр пилешки гърди
30 гр масло, разтопено
1 с.л. зехтин
за маринатата:
1 с.л. соев сос Kikkoman
1 с.л. мед
1 с.л. лимонов сок
за поръсване:
1 с.л. сусам
20 гр орехи, натрошени
1/2 ч.л. кимион
1 щ. сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Овкусете пилешкото месо със соевия сос, меда и лимоновия сок. Изчете в силно загрят тиган със зехтин до готовност. Оставете да се охлади и нарежете на много малки кубчета.
Намажете с разтопено масло форма за мъфини и оставете настрана.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Намажете четири точени кори с разтопеното масло и ги подредете една върху друга. Нарежете на шест еднакви парчета и подредете в намаслената форма за мъфини. Напълнете с пилешкото месо и затворете крайщата на корите, като внимателно ги завъртите, така че да се получи вързопче. Повторете и с останалите четири кори. Печете в предарително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути или до златисто.
В сух тиган запечете сусама, натрошените орехи, смления кимион, сол и черен пипер.
Сервирайте вързопчетата, поръсени с изпечените ядки.
0 коментара:
Публикуване на коментар