Консервирани патладжани


      В сезона на консервирането никога не пропускам да си затворя бурканчета с печен патладжан. Някои замразяват патладжана във фризер, но за мен така той губи аромата и вкусовите си качества. Затова консервирам в бурканчета, където се запазва като току-що изпечен и ми трябвата само няколко минути, за да приготвя едно вкусно  кьопоолу ( рецептата тук )

Необходими продукти за 10 бурканчета:

20 бр патладжан
сол

Начин на приготвяне:

Измийте добре патладжаните, подсушете и с помощта на остър нож направете разрези по тях, за да не се пръснат по време на печене. Изпечете в чушкопек, във фурна, на скара или на барбекю. Ако е необходимо, ги обърнете, за да се изпекат от всички страни. 
Когато са готови, оставете леко да се охладят и да се изцедят, обелете ги, нарежете ги на ситно, посолете на вкус и разпределете в бурканчета. Затворете плътно бурканчетата с капачки, подредете ги в подходящ съд, полейте с вода, колкото да покрие капачките и включете да заврат. Варете 10-12 минути ( след завиране на водата ) и извадете да се охладят с капачките надолу.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino