Необходими продукти за 4 порции:
8 бр пилешки крилца
2 с.л. сос терияки
1 с.л. червен винен оцет
2 стр пресен лук, ситно нарязан + още за поръсване
2 с.л. сусам
Начин на приготвяне:
В тиган сложете сусама и го запечете на среден огън, докато започне да ухае и леко промени цвета си. Махнете от огъня и оставете да изстине.
В дълбок тиган сложете пилешките крилца, залейте ги със соса терияки и налейте вода, колкото да покрие месото. Варете 20-30 минути на умерено силен огън или докато водата се изпари. Тогава добавете оцета и пресния лук. Разбъркайте за 1-2 минути и отстранете от огъня.
Сервирайте крилцата, поляти със получения сос и поръсени със сусам и пресен лук.
0 коментара:
Публикуване на коментар