Признавам си, че този път приготвянето на ястието изисква малко повече усилия, но Ви уверявам, че си заслужава.
Необходими продукти за 4 порции:
2 патладжана
зехтин
сол и черен пипер
за плънката:
100 гр пармезан, настърган и още малко за поръсване
500 гр рикота
1/2 вр пресен босилек
кората от 1 лимон
за зеленчуковия сос:
1 кг домати
500 гр зелени чушки
500 гр червени чушки
1 гл лук
2 скл чесън
1 ч.л. риган
50 мл зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
За зеленчуковия сос нарежете доматите, чушките, лука и чесъна на едри парчета и ги поставете в тава. Залейте със зехтина и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Печете за 20-30 минути или докато се изпекат добре. Когато са готови, излейте излишната вода и ги пасирайте.
Нарежете патладжаните на тънки филийки по дължина. Посолете и оставете за 15-20 минути да се отцеди горчивината им. Измийте, подсушете и наредете в тава, покрита с хартия за печене. Полейте със зехтин, овкусете със сол и черен пипер и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато станат златисти.
За плънката смесете настъргания пармезан, рикотата, кората от лимон и наситнения босилек. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
В средата на всяко парче изпечен патладжан сложете от плънката и навийте на руло. Подредете в подходяща тавичка. Отгоре залейте със зеленчуковия сос, поръсете с настърган пармезан и печете на 180 градуса за 15-20 минути.
Сервирайте поръсено с пресен босилек.
0 коментара:
Публикуване на коментар