Дип от слънчогледови семки



      Пресни и хрупкави зеленчуци, потопени в слънчогледов дип ...

Необходими продукти:

за дипа: 

1 ч.ч. слънчогледови семки
1 скл. чесън
4 с.л. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
сол и оцет на вкус

за сервиране:

морков
краставица
червена чушка
зелена чушка
селъри

Начин на приготвяне:

Сложете слънчогледовите семки в купа и ги залейте със студена вода. Оставете да престоят 24 часа, за да омекнат. Ако не разполагате с цяло денонощие, оставете ги колкото можете по-дълго. 
Измийте омекналите семки и отцедете добре. Прехвърлете в блендер или робот и добавете чесъна, олиото и малко от млякото. Пасирайте до хомогенна смес, като доливате по малко от млякото, ако е необходимо, докато получите желаната гъстота - според предпочитанията дипът може да е по-гъст или по-течен. Накрая овкусете със сол и оцет на вкус. 
Сервирайте с нарязани на пръчици зеленчуци.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino