Пресни и хрупкави зеленчуци, потопени в слънчогледов дип ...
Необходими продукти:
за дипа:
1 ч.ч. слънчогледови семки
1 скл. чесън
4 с.л. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
сол и оцет на вкус
за сервиране:
морков
краставица
червена чушка
зелена чушка
селъри
Начин на приготвяне:
Сложете слънчогледовите семки в купа и ги залейте със студена вода. Оставете да престоят 24 часа, за да омекнат. Ако не разполагате с цяло денонощие, оставете ги колкото можете по-дълго.
Измийте омекналите семки и отцедете добре. Прехвърлете в блендер или робот и добавете чесъна, олиото и малко от млякото. Пасирайте до хомогенна смес, като доливате по малко от млякото, ако е необходимо, докато получите желаната гъстота - според предпочитанията дипът може да е по-гъст или по-течен. Накрая овкусете със сол и оцет на вкус.
Сервирайте с нарязани на пръчици зеленчуци.
0 коментара:
Публикуване на коментар