Необходими продукти за 4 порции:
4 пилешки пържоли от бутче
50 мл олио / зехтин
1 гл лук, нарязана на полумесеци
200 гр гъби, нарязани на полумесеци
100 мл бяло вино
2 скл чесън, пресован или счукан
3 домата, нарязани на филийки
1 ч.л. чубрица
сол, черен пипер
лимон и магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Овкусете пържолите със сол, черен пипер и малко олио и ги изпечете на оребрен тиган.
В тиган загрейте олиото и запържете лука и гъбите, нарязан на полумесеци. Сипете бялото вино ( или вода, ако готвите за деца ) и оставете да къкри, докато течността се изпари. Накрая прибавете пресования/счукан чесън, чубрицата, нарязаните домати, посолете и оставете да поври още 5-10 минути.
Сервирайте пържола, полята със соса. По желание добавете филийки лимон и поръсете с магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар