Необходими продукти:
300 гр бял шоколад
300 гр маскарпоне
1 пакет маслени бисквити
1 пакет какаови бисквити
200 мл прясно мляко за топене на бисквитите
1 ч.ч. орехи, смлени
млечен шоколад за поръсване
Начин на приготвяне:
Разтопете белия шоколад на водна баня и охладете леко. Прибавете маскарпонето и разбийте с миксер до хомогенна смес.
В подходящ съд нередете тортата - ред маслени бисквити, потопени в прясното мляко, ред крем, ред какаови бисквити, потопени в прясно мляко, ред крем и така до свършване на продуктите, като завършите с крем. Отгоре покрийте със смлените орехи и настъргания млечен шоколад. Оставете в хладилник за няколко часа, за да стегне добре.
Сервирайте на топки, направени с помощта на лъжица за сладолед.
0 коментара:
Публикуване на коментар