Пърленките са неизменна част от Българската национална кухня. Има разнообразие от вкусове - със сирене, с кашкавал, с чесън, комбинирани, а за приготвянето им не са необходими кой знае какви продукти и усилия. Именно затова можете да си ги приготвите сами в къщи и да им се насладите.
Аз Ви предлагам рецепта без чесън, ако Вие обаче искате да добавите такъв, просто намажете пърленките със смес от разтопено масло и скилидки пресован чесън и тогава поръсете със сирене или кашкавал.
Необходими продукти за 6 броя:
400 гр кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 с.л. олио
400 гр брашно
50 гр масло, разтопено
150 гр кашкавал или сирене за поръсване
чубрица за поръсване
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса. Пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене и оставете настрана.
В купа сложете киселото мляко и содата, за да шупне. Добавете солта, олиото и брашното и замесете меко тесто. Оставете да почине за 10 минути.
Разделете тестото на 6 равни части и разточете всяка част в овална форма, като не е нужно да са перфектни, все пак са домашни. Наредете в приготвената тава с хартия за печене. Намажете всяка пърленка с разтопено масло ( и пресован чесън, ако желаете ) и поръсете със сирене или настърган кашкавал и чубрица. Печете на 200 градуса за 15 минути или до златисто.
0 коментара:
Публикуване на коментар