Пълнените сухи чушки с боб и праз са едно от задължителните ястия на моята трапеза за Бъдни вечер. Разбира се, приготвям ги не само по Коледа. Обожавам вкуса и уханието на сухите чушки, които не могат да се постигнат с никой друг продукт.
Необходими продукти:
10 бр сухи чушки
1 ч.ч. бял боб
2 - 3 стр праз ( в зависимост от големината )
3 с.л. олио
сол
черен пипер
червен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете боба, докато поомекне, като смените поне две води. Когато се свари, изцедете и посолете на вкус.
Сложете сухите чушки в купа и ги залейте с гореща вода. Оставете да омекнат.
Включете фурната на 180 градуса.
В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото и прибавете ситно нарязания праз. Оставете го да омекне, като разбърквате от време на време. Овкусете със сол, черен и червен пипер и прибавете сварения и изцеден боб. Разбъркайте добре и свалете от котлона.
Напълнете омекналите сухи чушки с приготвената смес и наредете в тава. Добавете топла вода, колкото да покрие дъното на тавата. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-30 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар