Шоколадов ганаж


     У дома винаги трябва да има десерт, сервиран след вечеря. Понякога обаче дори на мен не ми остава време да приготвя или просто нямам вдъхновение. Точно за такива моменти имам набор от рецепти, които са много бързи и лесни за приготвяне и винаги спасяват положението. Разбира се, бързото приготвяне на десерта по никакъв начин не се отразява на вкуса му. 

Необходими  продукти за 4 порции:

за ганажа:
200 гр черен шоколад
300 мл сладкарска сметана
20 гр масло
кората на един портокал
1 щ. сол 

за сервиране:

4 бр портокали
бисквити по избор

Начин на приготвяне:

В купа на водна баня сложете шоколада, сметаната, маслото, солта и кората от портокал. Оставете да се разтопи шоколада и след това махнете от огъня и разбъркайте до гладка и лъскава смес. Разпределете в чашки или купички и сложете в хладилника за около час, за да стегне.
Сервирайте с разполовени портокали и бисквити по Ваш избор.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino