Шоколадови бонбони с пълнеж


     Aко обичате да похапвате шоколадови бонбони, не е нужно винаги да си ги купувате - можете и да си ги направите сами в къщи. Не мислете. че е трудно и отмена време. Всичко, което Ви е необходимо, е силиконова форма за бонбони    ( които вече можете да намерите във всеки голям и макък магазин ), любимият Ви шоколад - млечен, черен или бял и 10-20 свободни минути.
   Обичам да приготвям бонбоните с пълнеж. Тук вече можете да развихрите въображението си - сладко, ядки, карамел, сушени плодове,  каквото Ви душа иска. Аз Ви давам основата за приготвяне на домашни шоколадови бонбони с пълнеж, а Вие научите ли веднъж основата, можете да експериментирате с видове шоколад и пълнеж.
Необходими продукти за 15 броя:

250 гр черен шоколад
домашно сладко от ягоди

Начин на приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня. Сложете на дъното на всяка формичка и наклонете леко, за да се разнесе шоколада и по страните. За да Ви е по-лесно може да използвате четка за рисуване. Сложете формата във фризера за 3-5 минути, за да стегне шоколада добре. 
Във всяка формичка с вече стегналия шоколад, сложете по малко сладко от ягоди ( около 1/2 ч.л.) и напълнете до горе с шоколад. Отново сложете за няколко минути във фризера, за да стегнат. След това внимателно извадете готовите бонбони от формата. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino