Снежни кексчета


     Няма начин тези снежни кексчета да не събудят у Вас вълшебното чувство на Коледа. А дори няма да Ви убеждавам колко са вкусни ... уверете се сами!
Необходими продукти:

за кексчетата:

1/2 ч.ч. прясно мляко
160 гр масло, меко
1 1/4 ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.л. кора от лайм
4 1/2 ч.л. сок от лайм
1 ванилия
1 1 /4 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.ч. кокосови стърготини + още за поръсване

за глазурата:

140 гр бял шоколад
1/2 ч.ч. масло, меко
2 ч.ч. пудра захар
1 с.л. сок от лайм
4 с.л. заквасена сметана 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 175 градуса.
С помощта на миксер разбийте мекото масло и захарта, докато се получи пухкав крем. Прибавете едно по едно яйцата, кората от лайм, сока от лайм, ванилията, като не спирате да разбивате до получаване на хомогенна смес.
В купа смесете брашното, бакпулвера, солта, прясното мляко и лимоновия сок и разбъркайте. Добавете кокосовите стърготини и отново разбъркайте до хомогенна смес. 
Внимателно смесете двете готови смеси. Разпределете полученото тесто в хартиени формички за мъфини, като ги пълните на 2/3. Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 25-30 минути или до леко златисто. Охладете върху решетка.
За глазурата - Разтопете шоколада на водна баня и оставете леко да се охлади. 
С миксер разбийте мекото масло и пудрата захар до пухкав крем и след това прибавете сока от лайм и заквасената сметана. Доразбийте и накрая добавете охладения шоколад. Разбъркайте внимателно с шпапула или дървена лъщица. Разпределете готовата смес в пош и шприцовайте върху изстиналите кексчета. Поръсете половината кексчета с кокосови стърготини, а останалите оставете само с глазура.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino