Необходими продукти за 4 порции:
2 бр свинско бонфиле
10-12 ленти бекон
6 стр. розмарин
1 с.л. дижонска горчица
1 1/2 ч.л. балсамов оцет
1 1/2 ч.л. зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете всяко бонфиле на кръгли парчета от по 3-4 см и увийте всяко в лента бекон. През всяко парче месо прекарайте метален или дървен шиш от край до край. В получената дупка сложете по половин стръкче розмарин. Нанижете готовите парчета на шиш и подредете в тава, покрита с хартия за печене.
Смесете горчицата, оцета, зехтина и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и намажете месото. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса като обърнете шишовете, за да се опекат равномерно и от двете страни.
0 коментара:
Публикуване на коментар