С идването на зимата и наближаването на Коледа джинджифилът започва да се използва в кухнята все по-често. Няма да Ви убеждавам колко е полезен сам по себе си джинджифилът - всеизвестен противовъзпалител, облекчава храносмилането, сутрешното гадене, действа много добре при настинки и грип.
Сега Ви предлагам този прекрасен продукт под формата на сироп. Питате се какво ще го правите? Ами можете да го добавите към чая си, можете да залеете сладолед, палачинки, пържени филийки или гофрети, можете да го използвате с овесени ядки, да го прибавите към сладкиши и пайове, да разредите напитки, та дори можете да го използвате като дресинг за салати или за мариноване на месо. Можете да правите с него, каквото поискате. Ето и рецептата:
Необходими продукти за около 500 мл:
1 с.л. джинджифил, настърган
300 гр захар
200 мл вода
1 пръчка канела
Начин на приготвяне:
В подходящ съд на котлона сложете настъргания джинджифил, захарта и канелата и залейте с водата. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 5 минути или докато захарта се разтопи.
Налейте в добре затварящи се стъклени шишета/бутилки. Можете да съхранявате до 1 година.
0 коментара:
Публикуване на коментар