Дори и да не празнувате Хелоуин, тези шоколадови вещерски шапки са супер лакомство ... особено за децата. A също така можете да изпечете само кръгчетата, да ги намажете с разтопен шоколад и ще имате чудесни и лесни сладки.
Необходими продукт за 12 броя:
1 1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. натурално какао на прах
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода бикарбонат
100 гр масло, меко
1/3 ч.ч. тъмна кафява захар
1 яйце
1/4 ч.ч. мед
4 блокчета Кит Кат
140 гр млечен шоколад
12 фунийки за сладолед
панделки за украса ( по желание )
Начин на приготвяне:
В купа смесете пресятите брашно, какао, карамфил, сол и сода бикарбонат. Разбъркайте и оставете настрана.
С миксер разбийте мекото масло и кафявата захар до побеляване на сместта. Постепенно добавете яйцето, меда и приготвената вече брашняна смес, като не спирате миксера. След като получите еднородна смес, разделете я на две равни части, оформете диск от всяка, завийте с прозрачно фолио и сложете в хладилника да стегнат за около час.
Загрейте фурната на 160 градуса.
Върху набрашнена повърхност разточете всеки диск с дебелина около 1 см. С помощта на форма изрежете 12 кръга с диаметър 8 см. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печете и отново ги охладете за 20 минути или докато стегнат. След това изпечете на 160 градуса за 10-13 минути. Когато извадите от фурната, оставете кръгчетата да изстинат върху решетка.
На водна баня разтопете шоколада и оставете леко да се охлади.
Нарежете Кит Кат блокчетата на малки парченца и напълнете с тях всяка от фунийките за сладолед. Върху всяка фунийка сложете от изпечените кръгчета, като я позиционирате в средата. Внимателно обърнете върху тавичка с хартия за печене и изцяло намажете с разтопения шоколад, като за по-голяма стабилност започнете от мястото, къдете се свързват фунийката и кръгчето и предържайте натискайки леко върха на фунийката. Когато приключите с всички шапки, сложете ги в хладилника да стегнат.
По желание можете да завържете панделка на всяка шапка.
0 коментара:
Публикуване на коментар