Макар и навън все още да не е студено, зимата наближава и идва време да хапваме повече мезенца. Затова Ви давам идея за мариновано козе сирене, което можете да държите в хладилника и да похапвате, когато пожелаете. Освен като мезе с чаша червено вино, можете да го похапнете и с препечна филийка. Разбира се можете да замените козето с краве или овче сирене, важното е да е по Ваш вкус и да Ви е сладко.
Необходими продукти:
250 гр козе сирене
1 с.л. каперси
2 филенца аншоа
1 червена люта чушка или 1 ч.л. чили ( по желание )
кората от 1/2 лимон
1 с.л. пресен босилек
1 с.л. прясна мента
1 ч.л. черен пипер на зърна, леко счукан
150 мл зентин
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на кубчета и подредете в подходящ буркан.
В купичка смесете леко нарязаните каперси, аншоа, лютата чушка, нарязана на кръгчета, настърганата кора от лимон, босилека, ментата и леко счукания черен пипер. Добавете зехтина, разбъркайте добре и залейте с готовата смес кубчетата сирене. Затворете плътно буркана и внимателно обърнете няколко пъти, за да достигне маринатата до всяко сиренце.
Оставете да се маринова в хладилника поне 2-3 дни преди да консумирате.
0 коментара:
Публикуване на коментар