Необходими продукти за 16 броя:
4 зрели смокини
8 ленти прошуто, всяка разделена на две
16 бр мини моцарела
16 листа пресен босилек
3 с.л. зехтин
2 с.л. червен винен оцет
16 малки шишчета или парти пръчици
Начин на приготвяне:
Нарежете всяка смокиня на четири равни парчета и ги поставете в купа. Смесете зехтина и оцета и полейте смокините. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и оставете да поемат маринатата за около 30 минути.
Когато смокините са готови, вземете шишчетата или парти клечките и наредете прошуто, смокиня, моцарела и накрая босилек. Разбира се можете да наредите продуктите в каквато последователност Ви харесва.
Готовите предястия наредете в подходящ съд, полейте с малко от останалата марината и сервирайте на стайна температура.
0 коментара:
Публикуване на коментар