Турски рулца със сирене



     Турските рулца със сирене са сред любимите ми. Открих ги преди доста години благодарение на моята приятелка Сибел - първо ми ги носеше готови за хапване, после полуготови ( трябваше само да си ги изпържа ), когато ходех до Турция ми казваше къде да ги намеря в магазина и накрая разбира се ме научи да си ги приготвям сама. 
     Сега споделям рецептата с Вас, за да им се насладите и Вие. Знам, че пърженото не е много добра идея, самата аз пържа много рядло, но няма да навреди да се поглезите от време на време. 
Необходими продукти за 24 рулца:

6 листа кори за баница
400 гр сирене
магданоз по желание, ситно нарязан
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сложете две кори една върху друга и разрежете през средата хоризонтално и вертикално, за да получите 4 еднакви правоъгълника. След това всеки правоъгълник разрежете по диагонал, за да получите 8 триъгълника. След като разрежете всички кори, ще имате общо 24 двойни триъгълника. Можете да сложите всички кори една върху друга и да отрежете триъгълниците на един път. 
Натрошете сиренето и прибавете ситно нарязания магданоз, ако ще го ползате.
Отделете 1 двоен триъгълник и го сложете на плота с върха нагоре. Сложете 1 с.л. от плънката от сирене в долната част на триъгълника, но не до самия край, а на 1-2 см навътре. Прегънете навътре всички крайща и завийте на стегнато руло. Намажете крайчето с фин слой вода, за да залепне и да не се развие по време на пърженето. Процедирайте по същия начин и с останалите кори.
На този етап можете да приберете рулцата в торбички със зип и да замразите във фризера. Така ще имате готови турски рулца със сирене, когато Ви се прискат, само ще трябва да ги изпържите.
Загрейте олио в подходящ съд и изпържете рулцата до златисто-кафяво.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino