Лесно и бързо ястие, с много вкус и аромат. Можете да използвате пилешко или пуешко месо, стига да е с кожа.
Продукти за 4 порции:
650 гр пуешки гърди с кожа
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 жълти чушки
сок от 1/2 лимон
10 скл чесън, небелени
4 стр розмарин
олио
сол и черен пипер на вкус
за маслото с розмарин:
200 гр масло, меко
2-3 скл чесън, смачкан с преса
кората от 1/2 лимон
1 и 1/2 ч.л. розмарин, нарязан на ситно
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
За приготвяне на маслото с розмарин смесете мекото масло, пастата от чесъна, кората от лимона, розмарина, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре до хомогенна смес.
Повдигнете кожата на месото, така че да се образува нещо като джоб и вътре сложете от готовото масло. Затворете кожата и масажирайте, за да се разнесе маслото навсякъде. Сложете в тава и полейте със сока от лимон.
Нарежете всички чушки за еднакви парчета и наредете около месото в тавата. Сложете небелените скилидки чесън, стръкчетата розмарин, сол, черен пипер на вкус и полейте с малко олио. Разбъркайте и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса до готовност.
0 коментара:
Публикуване на коментар