Пуешко с чушки и масло с розмарин



     Лесно и бързо ястие, с много вкус и аромат. Можете да използвате пилешко или пуешко месо, стига да е с кожа.
 
Продукти за 4 порции:

650 гр пуешки гърди с кожа
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 жълти чушки
сок от 1/2 лимон
10 скл чесън, небелени
4 стр розмарин
олио
сол и черен пипер на вкус

за маслото с розмарин:

200 гр масло, меко
2-3 скл чесън, смачкан с преса
кората от 1/2 лимон
1 и 1/2 ч.л. розмарин, нарязан на ситно
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

За приготвяне на маслото с розмарин смесете мекото масло, пастата от чесъна, кората от лимона, розмарина, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре до хомогенна смес. 
Повдигнете кожата на месото, така че да се образува нещо като джоб и вътре сложете от готовото масло. Затворете кожата и масажирайте, за да се разнесе маслото навсякъде. Сложете в тава и полейте със сока от лимон. 
Нарежете всички чушки за еднакви парчета и наредете около месото в тавата. Сложете небелените скилидки чесън, стръкчетата розмарин, сол, черен пипер на вкус и полейте с малко олио. Разбъркайте и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса до готовност. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino