Лесна и ароматна рецепта за свинско с хрупкава златиста коричка. Пармезанът и кедровите ядки придават на панировката невероятен цитрусов аромат. Ако желаете можете да заместите свинското с пилешки гърди.
Продукти за 4 порции:
4 свински пържоли от филе
3-4 филии хляб
кора от 1 лимон
50 гр пармезан, настърган
50 гр кедрови ядки
2 стр розмарин
3 с.л. брашно
2 яйца
олио и масло за пържене
Начин на приготвяне:
Почистете пържолите от мазнината и ги начукайте, докато станат с около 5 мм дебелина.
Сложете хляба, лимоновата кора, пармезана, кедровите ядки и листата розмарин в пасатор и пасирайте до фини трохи. Пресипете в плитък съд.
В друг плитък съд сложете брашното и в друг съд - разбитите яйца. Овкусете свинското със сол и черен пипер на вкус и го оваляйте в брашното. След това потопете в яйцата и накрая в трохите, като притиснете, за да се покрие месото равномерно.
В тиган загрейте олио и масло и изпържете свинското по 3-4 минути от всяка страна или до златисто.
Сервирайте веднага с резени лимон и хрупкава салата.
0 коментара:
Публикуване на коментар