Агнешка плешка на бавен огън
За Великден или за всеки друг ден, приготвите ли това агнешко, ще не насладите на вкусно, топящо се в устата месо, с невероятна коричка.
Необходими продукти:
2 кг агнешка плешка с кокъл
5-6 стр розмарин
7-8 скл чесън, небелени
5-6 стр мащерка
4-5 стр риган
500 мл пилешки бульон
1/2 ч.ч. червен винен оцет
1/2 ч.ч. кафява захар
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
На дъното на тава наредете розмарина, чесъна, мащерката, ригана и отгоре сложете измитата и подсушена плешка. Смесете добре пилешкия бульон, оцета и захарта. Залейте месото, овкусете със сол и черен пипер и завийте с един пласт хартия за печене и отгоре с два пласта алуминиево фолио. Печете в силно загрята фурна за 2 часа и половина. Извадете от фурната, обърнете месото, полейте обилно с останалата течност и дозапечете за още 30 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 коментара:
Публикуване на коментар