Напоследък в кулинарията все по-популярна става шоколадовата кора. Както се подразбира от името, това е лист разтопен шоколад, който се покрива с различни ядки, сушени плодове, бонбони и какво ли още не. Не изглежда претенциозно, приготвя се безумно лесно и се сервира просто начупено за парчета. Идеална е дори за домашно приготвен подарък, увит в целофан с красива панделка.
Разбира се, в духа на предстоящия Великден, аз Ви представям моя Великденски вариант на шоколадовата кора. Пригответе я и й се насладете ... децата ще са Ви най-благодарни.
Необходими продукти:
400 гр черен или млечен шоколад
100 гр бял шоколад
разнообразие от великденски лакомства - бонбони, шоколадови яйца, мини яйца
Начин на приготвяне:
Покрийте тава с размери А4 с хартия за печене. Начупете или нарежете черния или млечен шоколад и сложете на водна баня да се разтопи до получаване на гладка консистенция.
Сипете готовия шоколад върху приготвената хартия и разнесете равномерно с помощта на шпатула или палетен нож. След това разтопете отново на водна баня белия шоколад и веднага го напръскайте върху тъмния шоколад. С помощта на шишче, клечка за зъби или нож оформете завъртулки, така че да се получи мраморен ефект.
Покрийте шоколадовата кора с различни великденски лакомства по Ваш избор. Оставете да стегне на стайна температура, начупете на парчета и сервирайте.
Можете да запазите шоколадовата кора до две седмици, ако я съхранявате в кутия с капак.
1 коментара:
Това е уникално празнично шоколадово изкушение. Истинска радост за малки и големи. Много интересно се получи, направих го след великденските празници с остатъка от всички великденски изкушения.
Публикуване на коментар