Средиземноморски начукани пилешки пържоли, които се приготвят много бързо, тъй като са много тънки. А също така приготвени на скара остават сочни, а не изсъхват. Нисковъглехидратно и здравословно ястие за минути.
Необходими продукти за 4 порции:
4 пилешки гърди без кожа
за маринатата:
2 скл чесън
3 стр розмарин
6 листа салвия
сокът и кората от 1/2 лимон
3 с.л. зехтин
за салатата:
2 с.л. зехтин
1/2 с.л. тъмен балсамов оцет
100 гр рукола
пармезан за поръсване
лимонови резени за сервиране
Начин на приготвяне:
Покрийте пилешките гърди с прозрачно фолио и ги начукайте до 0,5 см. Прехвърлете в дълбок съд.
Пригответе маринатата, като счукате чесъна в хаванче с малко сол. Добавете ситно нарязаните розмарин и салвия и счукайте всичко заедно. Овкусете със сока и кората от лимона, зехтина и малко черен пипер. Полейте пилешкото с готовата марината и внимателно объркайте, за да попие навсякъде. Покрийте с фолио и оставете в хладилник за колкото се може по-дълго време или поне за час.
Загрейте скара или грил тиган с малко зехтин и запържете месото по 2-3 минути от всяка страна. Извадете върху дъска и оставете да почине няколко минути.
В купа сипете зехтина и балсамовия оцет за салатата. Прибавете руколата, посолете на вкус и разбъркайте.
Сервирайте пържолите със салатата, резени лимон и поръсени с пармезан.
0 коментара:
Публикуване на коментар