Вариация на класическите целувки, страхотни с чаша розе или шампанско. Лесни и пристрастяващо вкусни.
Необходими продукти за около 18 броя:
за целувките:
4 белтъка
200 гр захар
сладкарска боя по желание
за крема:
250 гр маскарпоне
250 мл сладкарска сметана
1 ч.л. пудра захар
микс от горски плодове ( пресни или замразени )
Начин на приготвяне:
С миксер разбийте белтъците на сняг. Прибавяйте постепенно захарта, като не спирате да бъркате до получаване на твърд сняг. Ако желаете да оцветите целувките, сложете малко сладкарска боя в готовата смес и внимателно разбъркайте.
С помощта на две лъжици оформете целувки върху тава, покрита с хартия за печене. Печете на 110 градуса в предварително загрята фурна, докато станат хрупкави. Изключете фурната и оставете целувките вътре за още 30 минути на леко отворена врата.
За крема - в купа разбийте с помощта на миксер маскарпонето, сметаната и пудрата захар. Накрая добавете горските плодове и леко и внимателно разбъркайте с шпатула, за да не се раздробят много плодовете.
Охладените целувки слепете с крема две по две.
0 коментара:
Публикуване на коментар