Една класическа рецепта, която се приготвя лесно и става много вкусна. Имайте предвид само формата или тавичката, в която го приготвяте - колкото е по-малка в диаметър, толкова по-висок ще стане чийзкейкът и обратното - изборът е Ваш, направете го както го обичате.
Необходими продукти:
за блата:
2 с.л. масло, разтопено
1 ч.ч. бисквити
1/4 ч.ч. захар
за пълнежа:
2 пак. крем сирене
100 гр захар
3 яйца
1 с.л. лимонов сок
1 щ. сол
2 ч.л. ванилов екстракт или ванилия
3 ч.ч. заквасена сметана
за топинга:
1 ч.ч. ягоди
2 с.л. захар
1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
За блата - смесете всички продукти в блендер до получаване на хомогенна смес. Разпределете на дъното на намаслена форма или тавичка и притеснете добре.
За пълнежа - разбийте с миксер крема сиренето. По малко прибавайте захарта, яйцата, лимоновия сок, ванилията, солта и заквасената сметана и разбийте до хомогенност. Готовата смес изсипете върху бисквитения блат. Обвийте формата/тавичката с фолио по крайщата, без дъното и горната част. Сложете в по-голяма тава и налейте вода до средата на формата с чийзкейка. Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 1 час и 15 минути.
Когато чийзкейкът се изпече, изключете фурната, с помощта на нож отлепете внимателно крайщата и оставете във фурната за още час. След това извадете и охладете в хладилник.
За топинга - в блендер смесете ягодите, захарта и лимоновия сок и разбийте добре. Облейте с една супена лъжица всяко парче чийзкейк преди да го сервирате. По желание можете да украсите с ягоди.
0 коментара:
Публикуване на коментар