Шоколадово изкушение, което се сервира веднага след изпичане, за да се получи ефектът течен център.
Необходими продукти за 6 порции по 180 мл:
125 гр масло
150 гр натурален шоколад
1 с.л. натурално какао на прах
65 мл прясно мляко
3 яйца
110 гр захар
45 гр кафява захар
75 гр брашно
Начин на приготвяне:
В тенджерка сложете кубчетата масло, начупения шоколад, какаото и прясното мляко. Оставете продуктите да се разтопят и смесят на слаб огън до получаване на гладка смес. Оставете да изтине.
В купа разбийте с миксер яйцата и двата вида захар до удвояване на обема им. Добавете постепенно изтиналата шоколадова смес, като не спирате да разбивате с миксера. Постепенно добавете и брашното и разбийте до получаване на хомогенна смес.
Намаслете 6 огнеопорни формички ( всяка по 180 мл ). Напълнете ги с готовата смес до 2/3 от обема им. Наредете ги в затоплена тава и печете 12 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.
Когато кексчетата са готови, оставете ги във формите за 1-2 минути. След това ги обърнете внимателно в чинийки и поръсете с какао. Сервирайте веднага, гарнирани с малини или със сметанов сладолед.
0 коментара:
Публикуване на коментар