Необходими продукти за 4 порции:
500 гр пуешки гърди
3 скл чесън
1 яйце
3 с.л. пармезан, ситно настърган
70 гр хлебни трохи
2 с.л. олио
500 гр картофи
1 ч.л. червен пипер
морска сол
салата за сервиране
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на пръчици. Поръсете ги с олиото и ги сложете в тава, покрита с хартия на разстояние. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15 минути.
През това време нарежете пуешките гърди на еднакви парченца.
В купичка разбийте леко яйцето, прибавете настъргания пармезана и едната скилитка чесън, пресована. Подправете на вкус и сложете вътре нарязаното месо. Разбъркайте добре, за да поеме месото сместта. Оваляйте хапките в хлебните трохи и ги сложете в тава, покрита с хартия. Извадете картофите от фурната и сложете пуешките хапки.
Картофите прехвърлете в купа, подправете с морска сол, червен пипер и останалия наситнен чесън. Разбъркайте добре и върнете в тавата. Сложете ги при месото във фурната и печете всичко още 10-12 минути.
Сервирайте със салата по Ваш вкус.
0 коментара:
Публикуване на коментар