В този хладен октомврийски следобед кое може да донесе повече уют от домашно изпечен хляб? Предлагам Ви австралийски хляб, който се приготвя с минимален брой продукти, замесва се бързо, не е нужно да втасва и се получава изключително вкусен. Да Ви е сладко!
Необходими продукти:
450 гр брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 с.л. зехтин
225 мл студена вода
3 стр. розмарин
75 гр зелени маслини без костилки
за сервиране:
зехтин
тъмен балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и сложете вътре тавата, в която ще печете хляба, за да се стопли.
Нарежете на ситно листенцата розмарин и маслините.
В купа смеете брашното, бакпулвера, солта, зехтина, розмарина и водата. Разбъркайте, докато се оформи тесто. Извадете го на набрашнен плот, прибавете маслините и размесете, докато тестото поеме всички маслини. Оформете питка с размер около 20 см и поставете в стоплената тава. С набрашнена дървена лъжица натиснете тестото, оформяйки циферблат или парчета. Печете 35 минути.
Сервирайте със смесени зехтин и тъмен балсамов оцет.
0 коментара:
Публикуване на коментар