Казват, че боровинките са перлите на горските поляни. Богати на фибри и витамин С, съдържат богат избор на антиоксиданти, намаляват риска от получаване на сърдечни, ракови и много други заболявания. Поддържат кожата млада, стимулират мисловната дейност, запазват остротата на зрението, намаляват кръвната захар и какво ли още не. А половин чаша боровинки на ден ще поддържа организма Ви в невероятен тонус. И след всичко изброено няма как да не искате да си приготвите един боровинков кейк...
Необходими продукти:
4 яйца
250 гр захар
200 масло, меко
250 мл прясно мляко
кората от 1 лимон
1 ванилия
450 гр брашно
1 бакпулвер
200 гр боровинки
100 гр орехи
Начин на приготяне:
Залейте тавичката, в която ще печете кейка, с 50 гр разстопено масло, поръсете със смлените орехи, малко захар и подредете измитите боровинки.
Разбийте яйцата със захарта, докато побелеят. Добавете останалото масло, прясното мляко, кората от лимон, ванилията и разбъркайте добре. Започнете да добавяте на етапи брашното, смесено с бакпулвера. Разбийте сместта добре с миксера и след това я изсипете в приготвената вече тавичка с боровинките. Печете на 180 градуса за 40-50 минути или до готовност.
След като извадите кейка от фурната, изчакайте да изтине и го обърнете в подходящ поднос.
0 коментара:
Публикуване на коментар