Яйца по испански с чорисо и чушки



Необходими продукти за 4 порции:

500 гр картофи
2 гл лук
2 червени чушки
200 гр чорисо
4 яйца

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в леко подсолена вода.
В незалепващ тиган загрейте 1 с.л. олио. Добавете нарязания на полумесеци лук и нарязаните на ленти чушки. Гответе 10 минути или докато омекнат. Преместете ги към страните на тигана и в средата добавете нарязаното чорисо. Оставете го да се запържи и да пусне мазнината си. Прехвърлете всичко в чиния.
Нарежете сварените и поизстинали картофи  и ги запържете в същия тиган с 1 с.л. олио, докато станат златисти и хрупкави. Прибавете лучения микс, загрейте и подправете на вкус.
Яйцата направете на очи. Сервирайте ги върху зеленчуците, така че да има по едно яйце на човек. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino