Приготвянето на зимнината е в разгара си и аз експериментирам с туршии.
Представям Ви американски вариант на кисели краставички, които не се консервират за цяла зима, а можете да консумирате часове след приготвянето и да съхранявате в хладилника няколко седмици. Да Ви е сладко!
Необходими продукти:
400 гр краставички, нарязани на 1 см кръгчета
1 средна глава лук, дебело нарязана
300 мл ябълков оцет
140 гр захар
200 мл вода
1/4 ч.л. смляна куркума
1/4 ч.л. сушена целина
1/4 ч.л. едро смлян лют червен пипер
1/4 ч.л. сушена целина
1/4 ч.л. едро смлян лют червен пипер
2 с.л. синапени семена
Начин на приготвяне:
Сложете оцета, 200 мл вода, захарта, куркумата, целината, лютия пипер и синапените семена в тенджерка на умерен огън. Кипнете и оставете да се вари за 5 минути. Отстранете от огъня и оставете да се охлади на стайна температура.
Сложете нарязаните краставички и лук в 500 мл буркан, добавете охладената саламура и затворете плътно. Охладете поне за 3 часа.
2 коментара:
Интересна рецепта за краставички с куркума и лют пипер.Ще я пробвам.А колко е трайността ? Може ли по този начин да се правят и тиквички ?
Поздрави !
Здравейте, Елена! Това са краставички, които се консумират в Америка и могат да се намерят във всеки магазин там. По-сладки са от нашите краставички с копър и леко по-жълти от куркумата в саламурата. Все пак са чудесни.
Съхранявайте ги в хладилник, добре затворени. Могат да издържат там до 2 седмици :)
Тиквички не съм опитвала да приготвя така, но идеята не е лоша. Ако Вие ги пробвате, моля споделете с мен резултата.
Хубав ден!
Публикуване на коментар