Гофрети с боровинки


       Нека да започнем с нещо за закуска – сутрешна или следобедна, изборът е Ваш.
      Винаги съм свързвала гофретите с детството. Помня как бягахме до бутката зад блока да си купим гофрети – топли, хрупкави, със сладко, с мед … Бяха неустойми! Опитвала съм безброй рецепти с надеждата да получа вкуса от детството,но уви, поне на мен не ми се получава – никога не стават хрупкави! Тук ви предагам рецепта, която иска малко повече играчка, но се получава много добре. А, ако искате нещо набързо, винаги можете да си направите гофрети със смес за палачинки.



Необходими продукти:

2 яйца
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
60 г краве масло, разтопено
2 ч. ч. брашно
2 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
1 ч. ч. боровинки и още малко за сервиране
пудра захар за поръсване
ванилов сладолед за сервиране


Начин на приготвяне:

В суха купа отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на сняг с помощта на миксер.
В друга купа смесете жълтъците, прясното мляко и разстопеното ( охладено ) масло и разбъркайте също с миксер. Без да спирате миксера, прибавете пресятото брашно и разбърквайте, докато се получи хомогенна смес. Добавете солта, бакпувера и захарта и отново разбъркайте с миксера. Накрая прибавете боровинките и разбъркайте внимателно с шпатула.
Към полученото тесто прибавете разбитите на сняг белтъци и внимателно разбъркайте с шпатула, за да не излезе въздуха и гофретите да станат хрупкави.
Готовото тесто разпределете в силно нагорещен гофретник и печете до готовност. Сервирайте поръсени с пудра захар, боровинки и топка сладолед.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino