Пилешка пържола по селски



Необходими продукти за 4 порции:

4 пилешки пържоли от бутче
50 мл олио / зехтин
1 гл лук, нарязана на полумесеци
200 гр гъби, нарязани на полумесеци
100 мл бяло вино
2 скл чесън, пресован или счукан
3 домата, нарязани на филийки
1 ч.л. чубрица
сол, черен пипер
лимон и магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

Овкусете пържолите със сол, черен пипер и малко олио и ги изпечете на оребрен тиган. 
В тиган загрейте олиото и запържете лука и гъбите, нарязан на полумесеци. Сипете бялото вино ( или вода, ако готвите за деца ) и оставете да къкри, докато течността се изпари. Накрая прибавете пресования/счукан чесън, чубрицата, нарязаните домати, посолете и оставете да поври още 5-10 минути. 
Сервирайте пържола, полята със соса. По желание добавете филийки лимон и поръсете с магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino