Необходими продукти за 4 порции:
4 бр пилешки гърди
за сухата марината:
1 ч.л чесън на прах
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. риган
2 с.л. пушен червен пипер
1 ч.л. захар
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. черен пипер
кората на 1 лимон
за соса:
3 с.л. течен мед
3 с.л. зехтин
3 сл. лимонов сок
1 ч.л. риган
1 ч.л. пушен червен пипер
сварен ориз за сервиране
Начин на приготвяне:
Смесете добре всички съставки за сухата марината.
Смесете и всички съставки за соса.
Натрийте много добре пилешките гърди с приготвената суха марината и полейте с малко зехтин. Изпечете на скара или на грил тиган до готовност, като от време на време поливате с малко от приготвения сос. Когато месото е готово, завийте с фолио, за да остане топло, докато приготвите ориза.
Сварете ориз, подправен по ваш вкус.
Сервирайте пилешките гърди върху ориза и полейте със сос, ако е останал такъв.

0 коментара:
Публикуване на коментар