Месо за дюнер

 

  Вече съм ви споделяла бърза рецепта за домашен дюнер. Тази изисква минимум усилия за приготвяне, но пък иска време да престои. Резултатът обаче е един път. Новият фаворит у дома, особено на дъщеря ми. 
 Пригответе и замръзете и ще имате бърза и вкусна вечеря дори през делничен ден. 
 Ако не желаете да хапвате месото като завит дюнер, можете да сервирате с пилаф, аз го правя често за разнообразие. 

Необходими продукти за 4 порции:
 
6 бр пилешки пържоли от бутче
1 гл лук
2 с.л. кисело мляко / кефир
7 с.л. доматено пюре
1 с.л. масло, разтопено
1 ч.л. кимион
2 с.л. риган
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
 
Начин на приготвяне:
 
Сложете пилешките пържоли в купа.
Лукът нарежете в блендер и отделете само сока му. Прибавате при месото. Добавете останалите продукти и разбъркайте добре. 
Пригответе лист хартия за печене. Наредете маринованото месо в средата на листа, като редите едно парче хоризонтално, едно вертикално и ги застъпвате. Навийте на стегнато руло с помощта на хартията, затегнете крайщата и сложете във фризера да се замрази. Ще му трябват няколко часа.
Загрейте тиган и добавете масло и зехтин / олио.
Извадете замръзнатоло месо и го нарежете на филийки около 1 см. Изпържете в загрятата мазнина. 
Сервирайте като завит дюнер - за повече вкус можете да намажете тортилите с мазнината, в която сте пържили месото. 
Можете да сервирате и върху пилаф - сварен ориз, като добавете нахут, сок от кисели краставички и люти чушки. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino