У дома често се хапва пица и затова съм принудена да бъда креативна и всеки път да изненадвам любимите си хора с нов вид пица. Тази бяла пица е сред последните ми творения.
Необходими продукти за 2 броя пици:
тесто за пица ( рецептата можете да намерите тук )
200 гр сирене бри
250 гр гъби, микс, нарязани на тънки полумесеци
2-3 с.л. зехтин
20 гр масло
3 стр прясна мащерка
сол, черен пипер
трюфелово олио при сервиране
Начин на приготвяне:
В незалепващ тиган загрейте зехтина и маслото. Прибавете нарязаните гъби и мащерката. Разбърквайте и оставете, докато гъбите омекнат и потъмнеят. Овкусете със сол и черен пипер. Свалете от огъня и оставете да се охладят.
Загрейте фурната на 250 градуса.
Разделете втасалото тесто на две равни части и разточете на две пици. Сложете в тава за пица, поръсена обилно с брашно и отгоре наредете сиренето бри и гъбите. Печете в предварително загрятата на 250 градуса фурна за около 10 минути или докато крайчетата станат златисти.
Сервирайте пицата полята с трюфелово олио.

0 коментара:
Публикуване на коментар