Чипсът от кейл е нещо, по което ме запали моя колежка. Признавам си, че не съм очаквала така да ми хареса, че чак да започна да го приготвям у дома, където също са луди по него между другото.
Мисля, че няма нужда да казвам, че кейлът е суперхрана и е пълен с витамини и минерали. А какво по-хубаво от това да превърнете една суперхрана във вкусен снак, приготвен за минути?
Необходими продукти:
225 гр кейл
1 с.л. зехтин
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. лют пипер ( по желание )
1 щ. сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса.
Измийте, подсушете и накъсайте кейла на парчета с големина по ваше желание. Сложете в купа и овкусете с подправките и зехтина. Внимавайте със солта, тъй като много лесно можете да пресолите кейла и след това да не можете да го хапнете. Разбъркайте добре и подредете в тава, покрита с хартия за печене.
Печете в загрятата на 160 градуса фурна за 10-15 минути или докато кейлът стане хрупкав.
Сервирайте и хапнете веднага.

0 коментара:
Публикуване на коментар