Цяло печено пиле в азиатски стил

 Необходими продукти:

1 цяло пиле
50 гр масло, меко
5 см парче джинджифил
1 лимон
1/2 вр. пресен лук
сол и черен пипер
зехтин / олио
 
за соса грейви:
 
40 - 50 гр брашно
100 мл бяло вино
200 мл бульон
 
за сервиране:
 
ориз със зеленчуци ( рецептата може да видите тук

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. 
Повдигнете кожата на пилето от към гърдите и намажете с маслото. В самото пиле сложете джинджифила, лимона и пресния лук. Отгоре овкусете със сол и черен пипер и полейте със зехтин или олио. Сложете в подходяща тава и печете до готовност в предварително загрятата на 200 градуса фурна.
Докато пилето се пече, можете да сварите ориза и да го оставите да се охлади.
Когато извадите готовото пиле от фурната, оставете да почине преди да нарежете. 
За да направите соса грейви, в тавата към изтеклите при печене сокове, добавете брашно, вино и/ или бульон. Разбъркайте добре с кухненска тел, за да не се получат бучки. Затоплете на котлона и щом започне да се сгъстява, прехвърлете в сосиера. Ако желаете, можете да прецедите през цедка.
Довършете ориза и сервирайте пилето с грейви сос и ориза със зеленчуци.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino