Необходими продукти за 4 порции:
4 бр гъби шейтаке
300 гр нудълс или спагети
1 морков, нарязан на тънки ленти
3-4 см джинджифил, нарязан на тънки ленти
5 стр зелен лук, нарязан на ситно / зелената част отделете за сервиране /
3 скл. чесън, ситно нарязан
300 гр свинско месо, нарязано на тънки ивици
200 гр скариди, почистени
250 гр зеле, нарязано на тънки ленти
2 с.л. соев сос
1/2 ч.л. захар
1 щ. сол
2 ч.л. оризов оцет
1 яйце
Начин на приготвяне:
Накиснете гъбите в гореща вода, за да омекнат. След това нарежете на дребно.
Сварете нудълсите / спагетите според указанията на опаковката.
Загрейте уок тиган / или дълбок тиган / и добавете 2 с.л. зехтин. Прибавете моркова и джинджилифа. Щом започнат да омекват, добавете бялата част на зеления лук, чесъна, свинското и скаридите. Когато месото и скаридите променят цвета си, прибавете гъбите и зелето. Разбъркайте добре и когато зелето омекне, прибавете сварените нудълс / спагети. Овкусете със соевия сос, захар, сол и оризов оцет. Разбъркайте. Направете малко място в края или средата на тигана и чукнете яйцето. Разбъркайте го, докато се сготви и след това го дабавете към останалите продукти.
Сервирайте нудълсите / спагетите поръсени с зелената част на зеления лук.
0 коментара:
Публикуване на коментар