Чийзкейк торта с банан и ананас

  Нещо като бананов сплит, но не съвсем ...

Необходими продукти:
 
200 гр бисквити Еверест с масло
226 гр масло
224 гр крем сирене
1 ч.ч. захар
1 щ сол
2 банана, нарязани на колелца
1 консерва / 340 гр / ананас на кубчета, изцедени
200 мл сметана, разбита на сняг
100 гр орехи, смлени
 
захаросани череши за украса

Начин на приготвяне:

Пригответе си тавичка с размер 20х20 см. Добре е да бъде с падащо дъно. 
Разтопете половината / 113 гр / от маслото.
В блендер сложете бисквитите. Разбийте ги и добавете разтопеното масло. Доразбийте до гладка смес. Изсипете в тавичката и притеснете плътно по дъното, като загладите добре отгоре. За целта можете да използвате дъното на чаша. Оставете настрана.
В купата на настолен миксер или в друга купа сложете останалото масло / меко /, крем сиренето, захарта и солта и разбийте с миксер до гладка смес. Разпредете върху бисквитената кора в тавичката. Отгоре наредете нарязаните на колелца банани и кубчетата ананас.
Разбийте сметаната на сняг и разпределете върху плодовете. Поръсете със смлените орехи и украсете със захаросани череши. Оставете в хладилник да стегне за няколко часа и след това нарежете на квадратни парчета и сервирайте.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino