Паеля с пилешко, чоризо и скариди

  

Необходими продукти за 4 порции:

250 - 300 гр пилешки гърди, нарязани на кубчета
100 гр чоризо, нарязано на кубчета
2 скл чесън, ситно нарязан
1 с.л. червен пипер
100 мл бяло вино
300 гр ориз арборио
400 мл пилешки бульон
4 стр зелен лук, ситно нарязан
10 бр големи сварени скариди, почистени / можете да оставите опашките /
1 шепа замразен грах
сол, пипер
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото на кубчета и овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте тиган с 2-3 с.л. олио / зехтин и прибавете нарязаното пилешкото. Щом започне да променя цвета си, добавете нарязаното чоризо и оставете за няколко минути, докато пусне вкуса си. Прибавете ситно нарязания чесън и поръсете с червения пипер. Разбъркайте добре и прибавете бялото вино. Оставете да заври и добавете ориза, както и пилешкия бульон. Изчакайте отново да заври и намалете огъня. Оставете да ври на тих огън 20-30 минути, като посредата на времето покриете с капак, но не изцяло. 
В друг тиган загрейте 1 с.л олио/зехтин и добавете нарязания зелен лук и почистените скариди. Oставете, докато скаридите се свият на колелце. Добавете шепа замразен грах и оставете още 1-2 минути на огъня. Прехвърлете всичко в тигана с останалите продукти, разбъркайте и ако е необходимо,  овкусете с още сол и черен пипер. 
Разпределете паелята в чинии, поръсете с магданоз и сервирайте.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino