Винен кебап

 

 Българска вкусотия.

Необходими продукти за 4 порции:
 
600 гр телешко месо ( може да използвате и свинско месо )
2-3 с.л. олио
2 гл лук, ситно нарязан
сол
2 с.л. брашно
100 мл червено вино
400 гр домати
1 с.л. доматено пюре
3-4 скл чесън, пресован
1 дафинов лист
2 зърна бахар 
черен пипер
 
сварен ориз за сервиране
 
Начин на приготвяне:
 
Нарежете месото на малки парчета. Загрейте олиото в дълбок съд и прибавете месото и ситно нарязания лук. Щом месото промени цвета си и лукът омекне, овкусете със сол и поръсете с брашното. Разбъркайте. Прибавете доматите, доматеното пюре, виното и около 250 мл горещата вода. Оставете да заври. Ако сместта е твърде гъста, добавете още малко вода, но внимавайте да не стане много рядка. Подправете с чесъна, дафиновия лист, бахара и черен пипер. Разбъркайте и оставете да се бри под капак на умерен огън за 30 минути или докато месото омекне и сосът леко се сгъсти.
Готовият винен кебап сервирайте със сварен ориз.  
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino