Необходими продукти:
1 1/3 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. натурално какао
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
1 щ сол
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. мътеница ( 1/2 ч.ч. прясно мляко + 1/2 с.л. оцет )
1/2 ч.ч. вода
1/4 ч.ч. олио
1 ч.л. ванилов екстракт
пудра захар за поръсване
ягоди за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и постелете дъното на тавичка с размер 20х20 см с хартия за печене.
В купата на настолен миксер или в друга купа сложете брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте с помощта на миксер или на ръка и добавете захарта, мътеницата, водата, олиото и ванилията. Разбъркайте до еднородна смес.
Изсипете готовата смес в приготвената тавичка и печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 30-35 минути или докато забодена в средата дървена клечка излезе чиста.
Оставете кейкът да изстине и извадете от тавичката. Разрежете на квадратни парчета, поръсете с пудра захар и сервирайте с ягоди.
0 коментара:
Публикуване на коментар