Свинска кавърма в зелеви листа

 

   Вкусна зимна гощавка.


Необходими продукти за 4 порции:

3 с.л. олио
600 гр свинско месо ( шол ), нарязано на хапки
1 гл лук, нарязан на полумесеци
2 зелени чушки, нарязани на ленти
2 червени чушки, нарязани на ленти
2 стр праз, нарязан на кръгчета
100 мл бяло вино
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. мащерка
сол и черен пипер
8 бр листа кисело зеле
 
Начин на приготвяне:
 
Загрейте тиган и добавете олиото. Сложете нарязаните месо, лук, зелени и червени чушки. Оставете 5-6 минути, за да омекнат зеленчуците, а месото да хване цвят. Тогава прибавете праза, сипете виното и задушете, докато течността се изпари. Когато това стане, прибавете доматеното пюре, мащерката и подправете със сол и черен пипер. Налейте 200 мл гореща вода, намалете огъня и оставете да поври за 10 минути. 
Загрейте фурната на 200 градуса.
На дъното на голяма тава сложете зелевите листа, върху всяко от тях разпределете от плънката и затворете ( ако желаете, можете да завиете като сарми ). Сипете 1 пръст вода в тавата и покрийте с алуминиево фолио. Печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 15 минути, махнете фолиото и допечете за още 5 минути.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino