Не знам защо, но никога не съм харесвала американските макорони със сирене. Рецептите с печена паста, които приготвям, се броят на пръстите на едната ми ръка. Тези дни обаче попаднах на рецепта на Мери Бери ( която обожааам ) за печени макарони с пилешко. Така се изкуших, че още същата вечер ги приготвих. Станаха божествени! Определено са нов фаворит, който трайно ще приства на трапезата у дома. Горещо Ви препоръчвам да ги опитате и Вие!
Необходими продукти за 4 порции:
250 гр макарони пене
3 пилешки гърди, нарязани на средно дебели ленти ( може да ползвате и пилешки филенца )
1 с.л. червен пипер
сол, черен пипер
2 с.л. зехтин
за соса:
50 гр масло
50 гр брашно
750 мл прясно мляко
1 с.л. горчица
100 гр пармезан, настърган
100 гр чери домати, нарязани на половинки или четвъртинки
Начин на проготвяне:
Сварете макароните във вряща подсолена вода, заедно със ситно нарязания лук. Щом са готови, ги изцедете добре.
Овкусете нарязаното пилешко месо със сол, черен пипер и червен пипер. В тиган загрейте зехтина и прибавете месото. Гответе до златисто и извадете.
За соса - в тенджерата, в която сте варили макароните, сложете маслото и загрейте. Щом маслото се разтопи, добавете брашното, като бъркате с телена бъркалка. Постепенно добавете прясното мляко, като не спирате да бъркате, за да не се получат бучици. Прибавете горчицата и половината пармезан. Оставете да покъкри, докато сосът се сгъсти, като разбърквате и внимавате да не загори.
Щом сосът се сгъсти, добавете сварените макарони и разбъркайте. Свалете от котлона.
Загрейте фурната на 220 градуса.
В тава разпределете половината от макаронената смес. Отгоре разпределете пилешкото месо и покрийте с останалата макаронена смес. Поръсете с останалия пармезан и нарязаните чери домати. Печете в предварително загрятата на 220 градуса фурна за 20 минути или докато макароните хванат златиста коричка.
0 коментара:
Публикуване на коментар