Необходими продукти за 4 порции:
300 гр тиква цигулка
1 с.л. течен мед
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. едрозърнеста горчица
20 гр масло
1 зелена салата
1/2 гл радичио
100 гр бейби спанак
400 гр козе сирене
50 гр кедрови ядки
за дресинга:
80 мл зехтин
30 мл бял винен оцет
кората и сок от 1/2 портокал
1 ч. л течен мед
1/2 ч.л. сух чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквата на малки кубчета. Сложете я в касерола и добавете 100 мл вода, меда, лимоновия сок, горчицата и маслото. Сложете на котлона, покрийте с капак и варете за 15-20 минути или до омекване на тиквата.
Пригответе дресинга, като смесите всички продукти.
Запечете кедровите ядки в сух тиган и оставете да се охладят.
В купа сложете зелената салата, радичиото и спанака, полейте с дресинга и разбъркайте добре. Добавете тиквата и отново разбъркайте.
Запечете козето сирене в тиган с незалепващо покритие с много малко зехтин.
Разпределете салатата в чинии, отгоре сложете по едно парче козе сирене и поръсете със запечените кедрови ядки.
0 коментара:
Публикуване на коментар