Салата с козе сирене и тиква

 

  Сезонът на тиквата отдавна е открит и вече я добавяме в салати, основни и десерти. 

Необходими продукти за 4 порции:

300 гр тиква цигулка
1 с.л. течен мед
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. едрозърнеста горчица
20 гр масло
1 зелена салата
1/2 гл радичио
100 гр бейби спанак
400 гр козе сирене
50 гр кедрови ядки

за дресинга:

80 мл зехтин
30 мл бял винен оцет
кората и сок от 1/2 портокал
1 ч. л течен мед
1/2 ч.л. сух чесън
сол на вкус
 
Начин на приготвяне:
 
Обелете и нарежете тиквата на малки кубчета. Сложете я в касерола и добавете 100 мл вода, меда, лимоновия сок, горчицата и маслото. Сложете на котлона, покрийте с капак и варете за 15-20 минути или до омекване на тиквата. 
Пригответе дресинга, като смесите всички продукти. 
Запечете кедровите ядки в сух тиган и оставете да се охладят.
В купа сложете зелената салата, радичиото и спанака, полейте с дресинга и разбъркайте добре. Добавете тиквата и отново разбъркайте. 
Запечете козето сирене в тиган с незалепващо покритие с много малко зехтин. 
Разпределете салатата в чинии, отгоре сложете по едно парче козе сирене и поръсете със запечените кедрови ядки.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino