Пилешки руладини с пълнени смокини

 

Необходими продукти за 4 порции:

650 гр пилешки пържоли от бут
150 гр крем сирене
150 гр сушени домати  ( рецепта можете да намерите тук )
200 гр бекон на ленти
8 бр смокини
100 гр сирене Бри
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешките пържоли със сол и черен пипер на вкус.
Пригответе 4 големи парчета стреч / прозрачно фолио. Върху всяко парче наредете 2-3 ленти бекон ( да се застъпват по крайщата ) и отгоре разстелете 1- 2 пържолки, в зависимост от големината им. Намажете с крем сирене и наредете сушени домати. С помощта на фолиото завийте на стегнато руло и много добре стегнете по крайщата, така че да се получи бонбон. Процедирайте по същия начин, за да приготвите и останалите руладини.
В тенджера сложете вода и оставете да заври на котлона. Внимателно сложете вътре добре стегнатите руладини и варете за 20-25 минути. Извадете и охладете в хладилник за поне 30 минути. Ако се притеснявате, че руладините Ви ще се разпаднат във водата, пропуснете варенето и направо ги сложете да стегнат в хладилника. 
Загрейте фурната на 200 градуса. 
Внимателно отстранете фолиото от охладените руладини и ги наредете в намазнена тава. Ако не сте варили руладините, ще е нужно да ги забодете с клечки за зъби, за да не се отворят при печене. Печете в предваритено загрятата на 200 градуса фурна за 10-15 минути или до готовност на месото. 
За пълнените смокини - измийте добре плодовете, махнете дръжките и издълбайте малко от вътрешността им. Сложете парченце Бри и наредете в тавичка. Печете на 200 градуса, докато сиренето се разтопи. Сервирайте веднага.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino